Trupiniuotis su obuoliais ir šilauogėmis: daug skaidulų turintis desertas

Trupiniuotis su obuoliais
Dalintis:

Trupiniuotis su obuoliais ir šilaugėmis yra paprastai pagaminamas desertas, kuris yra ne tik skanus, palankesnis sveikatai, bet ir turintis daug skaidulų. Šis trupiniuotis su obuoliais turi net 9 g skaidulų. Prisipažinsiu, kad jų suvartoju tikrai per mažai.

Trupiniuotis su obuoliais

Ar žinojote, kad kiekvieną dieną su maistu turime gauti nemažą kiekį skaidulų?

Skaidulos yra sudėtinių angliavandenių rūšis, kuri randama augalinės kilmės maisto produktuose. Moterims skaidulų reiktų surinkti apie 25–28 g, o vyrams – 31–34 g per dieną.

Skaidulos skirstomos į tirpias ir netirpias. Tirpios skaidulos tirpsta vandenyje ir sudaro gelio pavidalo medžiagą. Ši skaidulų rūšis suteikia ilgesnį sotumo jausmą, gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Jų galima rasti avižose, ankštiniuose augaluose, vaisiuose.

Netirpios skaidulos pagerina žarnyno veiklą, padeda išvengti vidurių užkietėjimo, pilvo pūtimo, gali padėti sumažinti žarnyno ligų riziką ir padeda pašalinti toksinus. Šių skaidulų galima rasti viso grūdo produktuose, riešutuose, sėklose, daržovėse.

Abi šios skaidulų rūšys yra svarbios mūsų organizmui, todėl reikia valgyti kuo įvairesnį augalinį maistą, kad jų gautumėte pakankamą kiekį.

Reikia atkreipti dėmesį, kad kai kurie produktai turi ypač didelį kiekį skaidulų. Galima būtų išskirti linų sėmenis, chia sėklas, lęšius, avokadus, migdolus, juodąjį šokoladą, avinžirnius, saulėgrąžų sėklas.

Avel Žarnyno harmonija

„Avel“ skaidulinės medžiagos „Žarnyno harmonija“

Deja, suvartoti reikiamą kiekį skaidulų nėra taip paprasta, todėl aš į savo mitybą įtraukiau „Avel“ skaidulines medžiagas sklandžiai žarnyno veiklai „Žarnyno harmonija“ (reklama). Galiu pasakyti, kad jos išties veikia!

Šiame produkte yra daug skaidulinių medžiagų, antioksidantų, natūralių vitaminų. Vartodami „Žarnyno harmoniją“ ilgiau išlaikysite sotumo jausmą, apsaugosite ląsteles nuo oksidacinio streso. Produktas padės palaikyti normalią virškinimo sistemos veiklą, sveiką žarnyno mikroflorą. Su mano nuolaidos kodu ausra10 visai „Avel“ produkcijai taikoma 10 proc. nuolaida.

Avel produktai

Kaip pagaminti trupiniuotį su obuoliais?

  • Obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į keraminį indelį sudėti obuolius, šilauoges, miltus, cukrų ir viską išmaišyti.
  • Atskirai sumaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą. Juos uždėti ant obuolių, lengvai paspausti į apačią.
  • Kepti 180 laipsnių temp. apie 22–25 min. ar kol viršus taps lengvai auksinės spalvos. Truputį atvėsinti ir patiekti su plakta grietinėle, ledais ar jogurtu.

Kiti trupiniuočių receptai:

Trupiniuotis

Daug skaidulų turintis maistas

Trupiniuotis su obuoliais ir šilauogėmis
Paruošimo laikas
10 mins
Gaminimo laikas
25 mins
 
Kiekis: 1 porcija
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
Įdaras
  • 2/3 obuolio (tvirtesnio, saldžiarūgščio, pvz. „Golden“)
  • 1 valg. š. šilauogių
  • 1/2 arbat. š. avižų miltų
  • 1 arbat. š. rudojo cukraus
Trupiniai
  • 4 valg. š. viso grūdo dalių avižiniai dribsniai
  • 2 valg. š. viso grūdo dalių avižinių miltų
  • 1 1/2 valg. š. rudojo cukraus
  • 15 g (1 valg. š.) sviesto
Gaminimas
  1. Obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į keraminį indelį sudėti obuolius, šilauoges, miltus, cukrų ir viską išmaišyti.

  2. Atskirai sumaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą. Juos uždėti ant obuolių, lengvai paspausti į apačią.

  3. Kepti 180 laipsnių temp. apie 22–25 min. ar kol viršus taps lengvai auksinės spalvos.

  4. Truputį atvėsinti ir patiekti su plakta grietinėle, ledais ar jogurtu.

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite