Veganiški „Bounty“ batonėliai// Vegan Bounty Bars

Dalintis:

Vaikystėje „Bounty“ batonėlis buvo vienas mano mėgstamiausių. Ne tik dėl skonio, bet ir dėl ant pakelio pavaizduotos palmės ir kokoso. Šie dalykai man buvo visiška egzotika, tolimas ir nepažintas pasaulis. Reikia pripažinti, kad palmė ir kokosas iki šiol man sukelia tokius pat jausmus kaip ir vaikystėje. Palmes matau geriausiu atveju tik per atostogas, o šviežią kokosą valgau labai retai. Nors pastarojo parduotuvėse tikrai apstu, bet perku jį retokai. Priežastis paprasta – ji gana sunku atidaryti, o atidarius reikia sugalvoti, ką su juo veikti. Daug valgyti nesinori, išmesti tikrai gaila, tad būtina iš jo pasigaminti kokį nors skanėstą. Pavyzdžiui, tuos vaikystę primenančius batonėlius. Juos pagaminti tikrai nėra sudėtinga, o ir ingredientų nėra daug.

Kadangi turėjau ir šviežio kokoso, jį sutryniau maisto procesoriumi iki smulkių drožlių. Jos gana drėgnos, todėl šviežių drožlių naudojau tik pusę reikiamo kiekio. Jas sumaišiau su džiovintomis kokosų drožlėmis. Šviežio kokoso naudoti nebūtina, užtenka ir džiovintų kokosų drožlių.

Rankomis suformuoti pailgus batonėlius. Jie turėtų lengvai sulipti. Jeigu jaučiate, kad masė per drėgna, įpilkite kokosų kremo. Jeigu per skysta – įberkite kokoso drožlių. Suformuotus batonėlius palaikykite šaldytutuve. Tada uždėkite batonėlį ant šakutės, įmerkite į šokoladą, kad batonėlis būtų visas užlietas šokoladu. Atsargiai jį ištraukite ir uždėkite ant kepimo popieriaus.

Veganiški „Bounty“ batonėliai
Paruošimo laikas
20 mins
 
Kiekis: 16 batonėlių
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 2 st. kokosų drožlių (naudojau 1 st. šviežių drožlių, kitą - džiovintų)
  • 1/2 st. kokosų pieno kietosios dalies*
  • 1 valg. š. kokosų aliejaus, ištirpinto
  • 3 valg. š. klevų sirupo
  • 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
  • 120 g juodojo šokolado (beveik 1 šokolado plytelė)
Gaminimas
  1. Į maisto procesorių suberti kokosų drožles ir jį įjunti keletui sekundžių. Į didelį dubenį suberti kokosų drožles, kokosų aliejų, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, kokosų pieną. Su mentele ar šaukštu viską išmaišyti. 

  2. Rankomis formuoti nedidelius, pailgus batonėlius. Juos palaikyti šaldytuve apie 15 min. 

  3. Garų vonelėje ar mikrobanginėje ištirpinti šokoladą. Batonėlį uždėti ant šakutės, įmerkti į šokoladą, ištraukti.  Apibarstyti kokosų drožlėmis. Batonėlius palaikyti šaldytuve, kol sustings šokoladas.

Patarimai

*kokosų pieno skardinę palaikyti šaldytuve per naktį, kol atsikirs kokosų vanduo. 

 

Vegan Bounty Bars
Paruošimo laikas
20 mins
 
Kiekis: 16 bars
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 2 cups desiccated coconut (I used 1 cup fresh coconut, other cup - dried coconut)
  • 1/2 cup coconut milk (creamy part from can)*
  • 1 tbsp coconut oil, melted
  • 3 tbsp maple syrup
  • 1 tsp vanilla extract
  • 120 g black chocolate
Gaminimas
  1. Add the desiccated coconut to the food processor and blend for a few seconds. Then in a large bowl, pour desiccated coconut, milk, oil, maple syrup, vanilla extract and mix with spatula or spoon.

  2. Using your hands, shape to the small, oblong bars and place them in the freezer for about 15 min.

  3. Melt chocolate in the heat-proof bowl or microwave. Put the bar on the fork and dip into the chocolate. Top with desiccated coconut. Then freeze until firm. 

Patarimai

*Chill the can of coconut milk in the fridge overnight until the cream and liquid are separated.

 

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite